Érettségi után

Kiknek ajánljuk a művészeti tagozatunkon a kreatív ágazatban a képző és iparművészeti területen a mozgókép, animáció és grafika szakirányokban való tovább tanulást?

Azoknak, akik csendesebb visszahúzódó tanulók, ugyanakkor tehetségesek és szeretik a kreativitást a képalkotást. Szívesen hoznak létre új, meglepő dolgokat. Jobban érzik magukat egy halk kislétszámú alkotó csoportban/közösségben, mint egy zajos, zsibongó nagy létszámú osztályban. Inkább a családias, barátságos környezetben nyílnak meg, nem pedig egy hatalmas iskolában, ahol egy kicsit elveszettnek, magányosnak is érzik magukat.

HA

Szeretsz rajzolni, festeni, a telefonoddal képeket, klipeket/videókat készíteni, a számítógépeddel képeket szerkeszteni?

Érdekel az informatika, a digitális fotózás, webdesign? Kíváncsi vagy hogyan készülnek a filmek fantasztikus hátterei, animációi? Érdekel a 3D, a látványtervezés? Szereted a fantasy, az anime, a képregények és a számítógépes játékok világát? Terveznél karaktereket, animációt, lemez borítót, koncert vagy filmplakátot? Eszed-be jutott már, hogy ilyenek és saját rajzfilm, videófilm, youtube csatorna, podcast készítése, és streamelése éppen Neked való lenne? Az érettségid mellé egy szakmai végzettség is jó lenne? De a legfontosabb hogy kreatív dolgokat csinálhass.

AKKOR

válaszd a Művészeti tagozatos középiskolánkat és jelentkezz hozzánk!

Jelentkezés:
Írj egy rövid e-mailt (nyitottajtomuveszetitagozat@gmail.com), hogy érdekel a „grafikus” vagy „mozgókép-animációs” képzésünk (Mindenképpen jelezd, hogy melyik az ami jobban!) Ha megadod a telefonszámodat hívni fogunk és minden kérdésedre válaszolunk. Vagy gyere be személyesen a Miskolc, Avasalja u. 6 sz., egy előzetesen egyeztetetett időpontban!

A felvételi eljárás:
Egy portfóliót kell beküldened vagy behoznod. Majd, a beiratkozás előtt egy egészségi alkalmasság vizsgálaton kell részt venned.
Előnyben részesítjük az ingyenes felvételi előkészítőnkön résztvevőket. (Ezen segítjük összeállítani és digitalizálni az eddig készített rajzaidból, skicceidből/vázlataidból, fotóidból a portfóliódat! Részletekről e-mailben kapsz tájékoztatást. Érdeklődj, írj a fozosan@gmail.com – ra!!)
A felvehető létszám: 12-16 fő.

Kollégium? Ha igényled segítjük a férőhelyed megtalálását és biztosítását!

Mit nyújt az Művészeti tagozaton való tanulásod?

  • 2 éves nappali, tanulói jogviszonyt,
  • ingyenes szakmai végzettség szerzését,
  • tanulmányi ösztöndíjat, diák igazolványt,
  • kreatív, barátságos, magas színvonalú tanulási környezetet,
  • felvételi felkészítést az egyetemi tovább tanulásra.

Mit fogsz tanulni?
Csak szakmai ismereteket és azok alkalmazását: Hagyományos és digitális rajz. Művészettörténet.(Kortárs grafika, film és animáció történet) Informatika (számítógépes grafika – digitális fotó – webdesign – 3D – látványtervezés – animáció – videó, hang – és képvágás, utómunkák). Angol nyelv.

Mire jó, amit itt megtanulsz?
Ezek a szakmai tartalmak azonnali elhelyezkedési lehetőséget biztosíthatnak a média több területén. Például grafikusként digitális tartalmak és nyomdai anyagok tervezője, kivitelezője is lehetsz, grafikus tervezőstúdiókban, reklámügynökségeknél, könyv- és lapkiadóknál, vagy saját vállalkozást indíthatsz. „Mozgóképesként” filmstúdióknál, televízóknál, rádióknál, online tartalmakat gyártók munkatársaként végezhetsz kreatív folytonos kihívást jelentő munkákat. Tanulóinknak segítünk az elhelyezkedésben vagy a művészeti felsőfokú szakirányú továbbtanulásra való felkészülésben.

Van-e ösztöndíj?
Igen. Tanulmányi eredményedtől és jelenlétedtől függően ez 8.000-55.000 forint/ hó összegnek megfelelő lehet. Sikeres szakmai/képesítő vizsgád után pedig, annak eredményétől függően, a szakképesítésed mellé 120.000-300.000 forint egyszeri tanulmányi ösztöndíjban is részesülhetsz.

Miben speciális a művészeti tagozatunk?

  • családias környezet, kislétszámú csoportok,
  • az egyéni kibontakozást segítő tehetség gondozás
  • megértő, barátságos tanári-oktatói kar,
  • projekt szemléletű, gyakorlat orientált oktatás
  • nyugodt, csendes iskolai működés.

Mindegyik képzésünket áthatja a tanáraink pedagógiai, projekt központú szemlélete. Az is, hogy az egyéni tehetség kibontakoztatása mellett a munka világában elengedhetetlenné vált, digitális gyakorlati feladatmegoldó készségek fejlesztése kiemelt hangsúllyal legyen jelen. Ezzel is támogatva a tanulóinkat a középfokú szakmai végzettségük megszerzésében. Segítve őket a munkaerőpiaci elhelyezkedésben és a szakirányú felsőoktatásba való tovább lépésükben.

A hagyományos művészi tehetséggondozás és fejlesztés mellett a különböző eredetű és természetű hátrányos helyzetek (HHH, SNI, BTM) kezelésének felvállalása sem áll messze tagozatunk pedagógiai tevékenységétől, fenntartói oktatási feladatellátás hosszútávú céljaként került megfogalmazásra.

Az elmúlt években Nálunk végzettekből mindig voltak akik sikeresen felvételiztek szakirányú egyetemre.

Tanulóink közül sokan döntöttek úgy az első szakképesítés/szakmai végzettség megszerzése után, hogy a másik szakirányban is nálunk folytatják tovább tanulmányaikat és szerzik meg ingyenesen második szakmai végzettségüket is.

Nyitott Ajtó Baptista Szakképző Művészeti Tagozat bemutatkozó videója:

Ízelítő Mozgókép és animációkészítő tanulóink évközi animációs munkáiból:

Még egy kis ízelítő Mozgókép és animációkészítő tanulóink évközi animációs munkáiból:

Ízelítő hallgatóink munkájából:

Manuális munkák

Digitális munkák